La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols ha activat des de meitats de març la campanya “Que cap empresa tanqui”, per posar a disposició de les empreses un espai per orientar-les dins el marc de la crisi del coronavirus. Com accedir a les ajudes de les diferents administracions, a qui recórrer per tramitar-les i fins i tot el plantejament d’una reconversió temporal de l’activitat. És la mena de suport que ha ofert en aquesta situació. La voluntat ha estat de donar una atenció digital i personalitzada per facilitar-los al màxim tota la informació que prové de les administracions i que els pot ser d’utilitat. La demanda del servei ha tingut molt bona acollida i tot i que les preocupacions són desiguals en funció de l’empresa i del sector, una de les qüestions més reiterades és el tancament o la de l’ERTO.
Quant a resultats en xifres, amb relació als problemes immediats que s’han trobat, cal destacar que un 42% de les empreses que han contactat amb La Cambra han hagut de tancar per obligat compliment, un 21% han tingut problemes per mantenir l’activitat per manca de demanda i un 18% han manifestat tenir problemes de liquiditat.
Pel que respecte a si han pogut accedir en alguna de les mesures aplicades pels governs, un 35% ens comunica que no ha pogut accedir-hi pel motiu de ser una activitat no obligada a tancar, mentre que un 30% han presentat un ERTO i un 32% s’han pogut acollir a la prestació per cessament d’activitat o altres ajudes.
La crisi derivada de la pandèmia del coronavirus està afectant de manera desigual a les empreses del territori. Si bé algunes d’elles han d’optar per aplicar ERTOS o fins i tot acomiadar alguns dels seus treballadors, d’altres no han vist afectada la seva activitat. Són aquelles que es dediquen a la producció de material sanitari o les que ajuden a altres empreses a millorar la seva aproximació al teletreball.
La Cambra traslladarà a les diferents administracions les mesures que les empreses reivindiquen:
– Fer un desconfinament progressiu, clar i planificat. No allargar més del necessari l’estat d’alarma.
– Comunicar a cada sector quines mesures preventives ha d’incorporar a la seva activitat.
– Reduir l’IVA dels sectors més afectats per la crisi del coronavirus: el turisme, la restauració, la perruqueria i els esports.
– Ampliar les bonificacions en les cotitzacions a la Seguretat Social per la resta de l’any 2020.
– Incrementar les línies d’ajuts dirigides als autònoms, siguin del sector que siguin. Aquesta crisi afectarà l’economia global del país.
Així mateix, la Cambra traslladarà la informació a cadascun dels Ajuntaments a on pertanyen les empreses amb la voluntat de desenvolupar accions conjuntes i establir acords que permetin impulsar iniciatives de promoció econòmica dels mateixos Ajuntaments i de la Cambra. D’una banda, l’estructura corporativa cameral serveix per sumar esforços en aquells àmbits promocionals, trobades empresarials,
detecció d’inquietuds i problemàtiques empresarials i, d’altra banda, serveix per aportar les línies de serveis desenvolupades per la Cambra i pels mateixos Ajuntaments que puguin enriquir el potencial de serveis cap a les empreses. La Cambra doncs, segueix molt activa i al servei de les pimes per ajudar-les, per això traslladarà de primera mà la informació recopilada a cadascun dels Ajuntaments.
Per tal d’obtenir un ràpid i efectiu assessorament, demanem a totes les pimes que contactin amb la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, vetllarem per ajudar-vos a superar aquest moment global de crisis sanitària. Sempre al vostre servei:
Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols · Passeig del Mar, 40, 17220 Sant Feliu de Guíxols, Girona · info@cambrastfeliu.com · Tel: 972320884